Află!

Acasă » Ghidul antreprenorului » Află! » Ce vrea consumatorul şi ce permite piaţa?

Ce vrea consumatorul si ce permite piata?

Dacă nu poţi răspunde „Ştiu!” – cu siguranţă în glas şi zâmbetul pe buze - înseamnă că dacă nu „mâine”, „poimâine”, cu certitudine,  vei da faliment. Pentru că el, consumatorul, dictează, de fapt, regulile de joc în cadrul pieţei. La nevoile, dorinţele şi pretenţiile lui trebuie să-ţi racordezi produsele şi serviciile. Pentru a reacţiona însă, în mod adecvat, este imperios necesar să cunoşti câte ceva despre comportamentul consumatorului în general şi al celui din Republica Moldova, în particular. Să înţelegi ce este segmentarea pieţei, de ce ai nevoie de cercetările de marketing şi ce înseamnă a fi competitiv. Să afli  cum să alcătuieşti un mix de marketing eficient.

Întotdeauna va exista, din câte putem presupune, nevoia unei acţiuni de vânzare Dar ţelul marketingului este să-l cunoască şi să-l înţeleagă atât de bine pe client, încât produsul sau serviciul să i se potrivească perfect şi să se vândă singur.

Peter Drucker

Una din funcţiile principale ale marketingului este cercetarea pieţei şi a comportamentului consumatorului. Rezultatele ei reprezintă fundamentul oricărei acţiuni ulterioare. Or, dacă baza nu este bine implantată în realităţile mediului de referinţă, atunci tot eşafodajul de strategii, tactici şi tehnici riscă să se prăbuşească, la un moment dat. Din păcate, nu se poate face marketing „după ureche”, aşa cum se poate cânta fără partitură. Nu sunt suficiente intuiţia şi abilităţile comerciale native. Şi fiecare potenţial antreprenor ar trebui să perceapă şi să accepte acest lucru de la bun început. Trebuie să ştii foarte exact ce, unde, când şi cum să-i dai consumatorului;cine îţi sunt concurenţii; care este conjunctura pieţei, ce permit şi ce nu cele două medii ale întreprinderii: intern şi extern. Pentru aceasta, află mai mult despre cercetarea de marketing.

Biblioteca Antreprenorului Următoarea pagină >>

 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 24.08.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s