Noi prevederi pentru a munci legal în Rusia

Acasă » Noutăţi » Legislaţie » Noi prevederi pentru a munci legal în Rusia

Începând cu luna august 2014 intră în vigoare noile modificări ale legislației ruse privind statutul juridic al cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, toți cetățenii străini, inclusiv din Republica Moldova, care pleacă în Rusia cu scopul de a munci sunt OBLIGAȚI să bifeze/însemne în Cartela migrațională (documentul ce se completează la trecerea frontierei Federației Ruse) rubrica "angajare în câmpul muncii".


În cazul în care se va indica altă rubrică (de ex. turism, tratament etc.), solicitările pentru patente sau permise de lucru pe care le vei depune ulterior la birourile Serviciului Federal al Migrației (SFM) vor fi RESPINSE. Amintim că începând cu 1 ianuarie 2015, cetățenii altor state care doresc să lucreze legal în Federația Rusă (solicită permis de muncă sau patentă), fie cer dreptul de ședere provizorie, vor fi obligați să prezinte documente ce atestă cunoașterea limbii ruse, cunoașterea istoriei Rusiei și bazelor legislației Federafiei Ruse.


Ce documente trebuie prezentate:


-Certificatul ce atestă cunoașterea limbii ruse, cunoașterea istoriei Rusiei și a bazelor legislației rusești
-Document eliberat de organele statului sau de către o instituție de învățământ de pe teritoriul statului ce intră în componența URSS până în anul 1991.


Cetățenii străini ce au obținut permisul de ședere permanentă sau de lucru până la 1 ianuarie 2015, vor prezenta certificatul respectiv la momentul solicitării de prelungire a termenului de ședere legală.


 


sursa: nexusnet.md


 


 

 • Print Total comentarii: 0 Vizitatori: 5617
Comentarii

 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 22.09.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s