Acasă » Afaceri de Succes » Întreprinderea: “Agrostar”

image1               În răspundere pentru pământ

 

Întreprinderea: "Agrostar"

Înregistrare: anul 2004
Fondator: Serghei Gurguz
Genul de activitate:  Cultivarea legumelor, fructelor, cerealelor, horticultura
Localitatea: s. Blijnii Hutor, raionul Slobozia.

 
Domnul Serghei Gurguz este conducătorul care aplică pe larg metode noi de conducere, o combinaţie dintre diferite tehnici şi metode aplicate. 

Gospodăria „Agrostar" deţine la momentul actual 3149 hectare de pământ şi este cunoscută nu doar în Transnistria, dar şi în afara acestei regiuni, iar domnul Serghei o gestionează din moment iniţierii ei - în 2004.

Îndată după absolvirea facultăţii, la specialitatea de inginer (facultatea de mecanizare a agriculturii, Universitatea Agrară din Chişinău), o perioadă îndelungată domnul Serghei a lucrat în calitate de inginer în cadrul colhozului din centrul raional Slobozia, iar după în „Colhoztrans". „În timpurile celea nu erau sâmbete sau duminici, iar lumea era obligată să respecte termenii - fapt pentru care se dedicau", îşi aminteşte domnul Serghei.  Calităţile de lider şi bun organizator au început să se formeze încă pe acele timpuri, iată de ce nimeni nu a fost surprins când domnul Serghei şi-a deschis propria afacere. Un lucru important, chiar şi în acele timpuri, era angajarea persoanelor calificate, mai ales a responsabililor de parcele. În anii 2008 - 2009 „Agrostar" a plantat în vestitul parc dintre colhozuri „Memoria lui Lenin" 125 de hectare de grădină (suprafaţa totală plantată de companie este de 250 ha). Privind această grădină înţelegi volumul muncii depuse, precum şi a resurselor financiare investite. Cu atât mai apreciabilă este munca, pe cât şi curajul asumat de a re-înnoi parcul. Conform proiectului, deja în cel mai apropiat timp în această grădină vor rodi ca adineaori copacii de fructe de piersic, mere, cireşe şi prune. 

  Oare nu este aceasta perioada renaşterii valorilor pierdute a pământului moldovenesc?

  Meditând asupra viitorului gospodăriilor, domnul Serghei spune:

„Nu există o astfel de teorie, nu este o cale clasică sau corectă de soluţionare a diferitor probleme din domeniu. Unicul lucru pe care îl poţi şi trebuie să-l faci este să gândeşti, şi asta ar fi suficient. Trebuie să cunoşti plantele: ce îşi doresc, ce nu le mai trebuie, ce le mai trebuie. Numai atunci când vei găsi acea înţelegere a plantelor, asemănătoare înţelegerii unei fiinţe umane, unui suflet, unui organism viu - doar atunci vei avea rezultat."

  Noi suntem în răspundere pentru pământ...

  „Pământul, câmpurile, aceste locuri frumoase şi armonia au nevoie de îngrijire. Sesizarea zilnică a rezultatelor muncii proprii, precum şi sentimentul de fericire în urma muncii efectuate - oare nu ăsta e scopul oricărui gospodar, stăpân al pământului." 

 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 17.08.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s