Acasă » Afaceri de Succes » SRL ,,Albinuţa Fermecată"

,,Ca să deschizi o afacere e nevoie de bani".

 Victoria Branişte

SRL ,,Albinuţa Fermecată"
 
Înregistrare: anul 2008
Fondator: Victoria Branişte
Genul de activitate: Apicultura, inclusiv creşterea reginelor şi producerea stupilor.
Numărul de angajaţi: 3  angajaţi
Localitatea: s. Hârtopul Mare rl. Criuleni.
 

Dacă doriţi să vedeţi o localitate, unde viaţa e dulce ca mierea de albine, trebuie să mergeţi în s. Hârtopul Mare, rl. Criuleni, la SRL ,,Albinuţa Fermecată".

După finisarea studiilor universitare Victoria Branişte s-a întors în localitatea de baştină. Dată fiind ocupaţia de familie a părinţilor şi dragostea faţă de albine Victoria a fondat întreprinderea de producere a stupilor şi mierii de albine.

La început afacerea Victoriei Branişte era mai mult un hobby de familie, cu puţine albine şi stupi, până când în anul 2008, prin intermediul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) a procurat utilaje de fabricare a stupilor în valoare de 80 de mii de lei.

Acum, SRL ,,Albinuţa Fermecată" deţine 50 de stupi, producând anual circa o tonă de miere, care este  realizată la piaţă, la comandă, iar ceea ce rămâne - serveşte ca hrană pentru albine în loc de zahăr. Afacerea Victoriei se bucură de succes pe tot parcursul anului. Când e cald se produce miere de albine şi regine de prăsilă, iar în sezonul rece - stupi pentru cei care doresc să crească albine. După spusele Victoriei o importanţă majoră în creşterea albinelor sunt muncitorii calificaţi, care sunt foarte greu de găsit. Nu fiecare poate lucra la stupi şi puţini cunosc specificul lucrului cu albinele.

Victoria lucrează mai mult cu membrii familiei, totodată oferind posibilitatea studenţilor de la şcoala profesională să-şi desfăşoare practica de producţie la întreprindere.

 

Pentru activismul Victoriei Branişte în dezvoltarea apiculturii în Republica Moldova şi meritele de care a dat dovadă, în anul 2010 Organizaţia Internaţională pentru Migraţie i-a oferit un grant în sumă de 1000 de Euro pentru procurarea  unui extractor de miere din inox, care a uşurat munca de extragere a mierii din strupuri. Tânăra antreprenoare a menţionat, că succesul ei în afacere depinde în mare parte de cunoştinţe şi munca depusă, dar nu în ultimul rând de înţelegerea şi suportul din partea părinţilor şi a soţului, care o susţin în orice moment.

  Sfaturi pentru tinerii începători:

- Primul pas în lansarea noii afaceri este dorinţa şi pasiunea faţă de domeniul ales.
- Analizaţi piaţa şi concurenţii din regiune. Faceţi o schiţă a proiectului Dvs.
 

 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 17.08.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s