Acasă » Afaceri de Succes » SRL ,,Cito- Gaz – Service

„Pentru a reuşi în viaţă trebuie să lupţi în fiecare zi cu aceeaşi forţă şi acelaşi entuziasm"                                     

Cebotari Ştefan 


  SRL ,,Cito- Gaz - Service"

Înregistrare: anul 1997
Fondatori: Cebotari Ştefan şi Avrora
Numărul de angajaţi: 7 persoane
Localitatea: or. Sîngerei

S.R.L. „Cito-Gaz-Service" este o afacere de familie, fondată de Cebotari Avrora şi Ştefan şi condusă de fiul lor, Ion. Întreprinderea a fost  înregistrată în octombrie 1997, în or. Sângerei şi desfăşoară activitate de producere, prelucrare şi comercializare a produselor agricole.

La moment, întreprinderea deţine în proprietate şi arendă cca 900 ha pământ agricol, pe care cultivă floarea soarelui, grâu, soia, rapiţă şi porumb, produse comercializate pe piaţă internă (micilor proprietari din comunele învecinate) şi 13% pe piaţa externă (Marea Britanie). 

Având în vedere succesul pe piaţa externă, antreprenorul tinde să majoreze veniturile din vânzări înregistrate din export, atingând un plafon de 60% din totalul cifrei de afaceri.

Concomitent, este de evidenţiat faptul că, pe parcursul anilor, întreprinderea a creat o bază tehnico-materială performantă, constituită din cultivatoare, semănătoare, pluguri, stropitoare etc., ceea ce îi permite să presteze servicii de prelucrare a terenului şi produselor agricole pentru producătorii din regiune. O altă activitate a întreprinderii reprezintă importul din Marea Britanie a îngrăşămintelor şi seminţelor şi comercializarea acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru depozitarea şi comercializarea îngrăşămintelor importate, întreprinderea arendează o încăpere, care are legătură directă cu calea ferată, vânzarea fiind efectuată fără cheltuieli adiţionale de transportare.

Întru dezvoltarea activităţii întreprinderii şi realizarea principalului obiectiv, respectiv, sporirea cifrei de afaceri din export, antreprenorul a solicitat un credit de la BC „Moldova Agroindbank" SA susţinut prin garanţia financiară a ODIMM.

Urmare implementării proiectului investiţional, cifra de afaceri a întreprinderii pe parcursul unui an s-a dublat, iar profitul net s-a majorat de 5 ori. Concomitent, pe parcursul unui an, întreprinderea a majorat cu 13% numărul de muncitori, acesta constituind, în prezent, 27 persoane. 

  Sfaturi pentru tinerii începători:

- Faceţi ceva, care se deosebeşte şi ce ar putea atrage consumatorii din regiune.
- Analizează pas cu pas, orice detaliu.
 

 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 17.08.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s