Acasă » Afaceri de Succes » GŢ ,,Colţa Andrei”

"Doar prin muncă poţi obţine succesul dorit".        
 Andrei Colţa


  GŢ ,,Colţa Andrei"
                                                 Înregistrare: anul 2008
Fondator: Andrei Colţa
Genul de activitate: producerea laptelui de ovine şi caprine.
Numărul de angajaţi: 6 angajaţi
Localitatea:  s. Cărpineni, rl. Hânceşti

Dupa 10 ani de muncă peste hotarele Republicii Moldova Dl. Colta Andrei s-a decis, că viitorul său este acasă, in satul de baştină, alături de de familie şi copii, de consătenii săi.

 Cu o experienta vastă de muncă în afara ţării şi cu mijloace financiare acumulate în Anglia, a hotărît, că dintr-un simplu hobby poate face o afacere, care îi va aduce un venit curent pentru a-şi întreţine familia. Gospodaria Taraneasca, are peste 700 de bovine, 100 de capre olandeze şi peste 50 de porci de rasă. Dl Colţa este la inceput de cale, iar Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor i-a oferit posibilitatea să procure un echipament de prelucrare  a laptelui în sumă de 300.000 lei. Acest echipament a uşurat lucrul costisitor de prelucrare  a laptelui şi divizarea acestuia in mai multe componente, ca in final să se producă  brinză sau telemea. La moment Dl Colţa  este unul din cei mai mari producatori de lapte de capre din regiune. A creat 6 locuri de muncă, are intenţia de a-şi extinde afacerea, vrea să procure mai multe capre. A incheiat contracte de livrare a brânzei la magazinele comerciale Metro şi Green Hils, are mai mulţi realizatori la piaţa centrală. ,,Vreau să fac ceva util, ce mă va ajuta financiar şi, totodată, va fi benefic pentru cei din jur. Nu mai vreau să plec peste hotare. Moldova este casa mea", - spune Dl Colţa.

Dl Colţa  este  un participant activ la mai multe evenimente, conferinte, mese rotunde, unde se discută problemele micilor antreprenori din zonele rurale.  Viitorul pentru el contează.

Sfaturi pentru tinerii începători:

- Fii fanat al afacerii tale.
- Ţine cont de doleanţele clienţilor tăi.


 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 17.08.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s