Acasă » Afaceri de Succes » SRL ,,Puişorul de Aur”

,,Tainele businessului ar trebui însuşite în liceu"

Viorel Voinu

  SRL ,,Puişorul de Aur"Înregistrare: anul 2007
Fondator: Viorel Voinu
Genul de activitate: Creşterea găinilor ouătoare.
Numărul de angajaţi: 8 angajaţi
Localitatea: s. Stoianovca rl. Cantemir.

Pentru a nu rămânea în Europa, aşa cum o fac mulţi tineri la ziua de azi, Viorel Voinu a hotărât să aducă Europa la el acasă. După 11 ani, timp în care a muncit în Rusia, Germania şi Italia, Viorel a revenit acasă în satul de baştină - Stoianovca, raionul Cantemir - pentru aşi realiza visul pe care îl avea de pe băncile şcolii: crearea unei ferme  de păsări după standarde europene.

Afacerea a început-o cu doar 6 incubatoare trimise din Italia. În anul 2008, odată ce a aflat de Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), a hotărât să participe la acesta şi fiind acceptat, a procurat o fabrică de nutreţuri combinate, adusă din Italia la un preţ de 300.000 lei, din care 40 % au revenit ca grant nerambursabil. La moment Viorel Voinu are o fermă de păsări cu capacitatea de producţie de nouă mii de ouă pe zi şi o fabrică de nutreţuri cu o capacitate de opt tone de furaje pe zi.

„La început vindeam doar pui de o zi, din 2008 am reuşit să facem o hală de creştere a puilor pentru vânzare", -  spune Viorel Voinu. În 2009 a fost deschisă o hală de găini ouătoare, iar în 2010 - hala de creştere a puilor a produs găini hibrid pentru ouă dietice. „Acum produsul finit este doar oul",- menţionează Dl. Voinu.

Ferma este construită conform tehnologiilor noi, producându-se ouă ecologic pure. Direct de pe transportator oule sunt ambalate în cutii speciale. Dl. Voinu încearcă să reducă la maxim munca fizică a celor 7 muncitori, creând -u - le condiţii favorabile de muncă. Luând în consideraţie succesul în dezvoltarea afacerii, urmare participării la concursul de granturi oferite de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, SRL ,,Puişorul de Aur"  a primit un grant în valoare de 1000 de Euro, direcţionat spre procurarea ventilatoarelor moderne pentru halele de păsări.

SRL ,,Puişorul de Aur" se bucură de o afacere de succes, propunându-şi pe viitor să se  extindă, devenind unul din cel mai mari fermieri de păsări din regiune.

Încet, dar sigur, oamenii cu idei şi ambiţie, muncind şi dezvoltând afacerea în mod cinstit îşi ating scopul, asigurându-şi un trai decent şi copiilor un viitor fericit.

Sfaturi pentru tinerii începători:

- În afaceri trebuie să rişti, orice s-ar întâmpla.
- Viaţa este o luptă şi în această luptă trebuie să - ţi asumi riscuri.
                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

Adreseaza o intrebare
Ratele de schimb 23.10.2015
Cod Rata MDL
EUR 1 22.5201
USD 1 19.9037
RUB 1 0.3178
RON 1 5.0843
UAH 1 0.9068
Newsletter

Aici te poţi abona la NEWSLETTER pentru a primi prin e-mail noutăţile ce apar pe Portal.

Chestionar
Agenda locală

Meteo 17.08.2017
 • Chişinău

  9°C

  vînt ; 2m/s
 • Bălţi

  11°C

  vînt ; 4m/s
 • Tiraspol

  8°C

  vînt ; 3m/s