Circa 180 întreprinderi și organizații din domeniul construcțiilor și cel energetic participă la expozițiile internaționale specializate „Moldconstruct-2018” și „Moldenergy-2018”, care s-au deschis astăzi la Centrul Internațional Moldexpo. La expozițiile din acest an și-au expus produsele companiile din șase țări, inclusiv Republica Moldova, România, Germania, Rusia, Ucraina și Belarus.

 

„Organizarea și desfășurarea unor astfel de expoziții specializate constituie un promotor al stabilirii relațiilor de colaborare și încheierea contractelor de afaceri între producători și consumatori, ceea ce contribuie la dezvoltarea economică a regiunilor țării”, a spus secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, la deschiderea expozițiilor.

 

Ea s-a arătat convinsă că expozițiile „Moldconstruct-2018” și „Moldenergy-2018” „vor impulsiona activitatea tuturor actorilor din domeniul construcțiilor și din domeniul energetic, și vor constitui platforme de comunicare eficientă pentru crearea de noi condiții necesare unei dezvoltări durabile a ramurii construcțiilor, diversificării surselor de energie”.

 

Agenţia pentru Eficienţă Energetică împreună și Proiectul Energie și Biomasă au amenajat un spațiu comun în cadrul expoziției, unde prezintă toate noutățile din domeniu energiei regenerabile. Pe parcursul celor patru zile ale expoziției, 21–24 martie, specialiștii din domeniul energetic vor fi disponibili să răspundă la toate întrebările legate de proiectele investiționale lansate în acest sector şi să ofere soluţii eficiente energetice.

 

Expoziţia „Moldenergy" a ajuns la cea de-a XXII-a ediţie și a adunat peste 60 de companii din Moldova, Germania, România, Rusia și Ucraina, care prezintă cele mai noi tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu energie, echipamente de condiţionare a aerului.

 

„Moldconstruct” și „Moldenergy” sunt organizate anual de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, cu susținerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

 

moldpres.md