Să începi o afacere nu este simplu și chiar dacă ai o idee și un plan bine definit, partea finanțării îți poate da peste cap avântul. Suportul familiei, creditul bancar sau granturile nu sunt întotdeauna cele mai potrivite soluții, iar găsirea unui investitor poate fi, uneori, cel mai dificil pas, însă există o soluție și pentru aceasta.

 

Business Angels este un grup de investitori din Moldova, care a decis să ajute companiile locale să se dezvolte de la o simplă idee, la o afacere globală. Aceasta este o practică internațională bine cunoscută, astfel de grupuri fiind formate în majoritatea țărilor din întreaga lume. Membrii grupului din Moldova sunt: Carmina Vicol (CEO Prime Capital), Olivier Prado (CEO GPG Consulting), Andrei Stan (Partener Moore Stephens KSC) și Marcel Sobieski (CEO Redsky Moldova). Ei sunt gata să investească în startup-uri, oferind nu doar un suport financiar, dar creând și un mediu favorabil pentru creșterea afacerii la nivel internațional prin:

 – Program de mentorat (întâlniri săptămânale între membrii grupului și fondatorii startup-urilor, pentru a discuta progresul și strategia ulterioară a companiei);

– Suport legal (beneficierea de asistență juridică în timpul diferitor operațiuni, precum elaborarea contractelor);

– Spațiu de lucru (oferirea unui spațiu de lucru gratuit în incinta Tekwill sau iHUB);

– Rețea de contacte (accesul la o rețea largă de contacte utile pentru dezvoltarea afacerii);

– Evenimente internaționale (acces gratuit la evenimentele internaționale din ecosistemul de startup-uri).

 

De această oportunitate poate beneficia oricine, la oricare etapă a afacerii, nu contează dacă ai doar ideea sau vrei să te extinzi deja pe plan național ori internațional. Business Angels Moldova caută orice business, iar dacă treci procesul de selecție, urmează întâlniri săptămânale, de grup sau individuale cu mentorul, în care se vor discuta și analiza pașii care trebuie întreprinși pentru dezvoltarea startup-ului tău.

 

Pentru a te înregistra la program, trebuie doar să completezi un formular, iar de restul se va ocupa Business Angel Moldova. Dacă vrei să afli mai multe detalii, le găsești pe site-ul oficial.

 

Această inițiativă este susținută de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, MIEPO, Moldova IT Park și IHUB, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suedie

 

sursa:diez.md