Peste 500 de antreprenori din toată ţara învaţă cum să câştige bani din vânzările online. Ei participă la un forum tematic, organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi sunt ghidaţi de câţiva tineri care au reuşit să facă bani din vânzările pe platforma mondială Amazon.

"Acum un an de zile era pentru mine cel puţin destul de straniu cum ai putea în Moldova cel puţin, să faci o afacere şi să poţi câştiga câteva zeci de mii sau sute de mii de euro, fără ca să te deplasezi undeva, să fie legal", a spus Alexandru Bordea, reprezentant SALES ZONE.

Acest lucru este posibil pe platforma Amazon. Pentru a vinde un produs, trebuie să-ţi deschizi un cont, încarci anunţul, iar administratorii site-ului îl distribuie potenţialilor cumpărători. Banii din vânzări sunt transferaţi pe conturile bancare ale utilizatorilor. Riscurile sunt minime. Dacă produsul s-a pierdut pe drum şi nu a mai ajuns la destinaţie, Amazon îi restituie banii cumpărătorului.

"În fiecare secundă pe Amazon se vând 350 de unităţi de produse. Probabil noi vorbim deja de peste o oră, timp de o oră s-au vândut peste 1 milion 260 de mii de produse", a explicat Iulian Alexa, reprezentant SALES ZONE.

default name
Unul dintre moldovenii care a investit puţin şi a câştigat mai mult decât s-a aşteptat este Ion Roșca. Tânărul a cumpărat spinnere din China, cu trei dolari bucata, le-a ambalat frumos și le-a scos în vânzare pe Amazon. Planifica să le vândă într-o lună şi să câştige cinci mii de dolari, dar a rămas surprins că stocul s-a epuizat în 20 de zile şi a câştigat cu o mie de dolari mai mult.

"Am făcut multe modificări, am pus o cutie frumoasă, am pus logo-uri. Am făcut să fie un fel de fidget spinner premium. Am avut ceva cheltuieli, dar nu erau esențiale", a precizat Roşca.

Şi Mihai Flaviu vrea să-şi încerce norocul. Are o companie de securitate şi planifică să vândă dispozitive de supraveghere:

"Vânzările online sunt mult mai bine cotate şi efectiv cred că se poate de obţinut un profit destul de mare pe o piaţă cu e a Statelor Unite de exemplu".

Şi alţi entuziaşti au venit să descopere secretele vânzărilor online:

"Pentru că este un business global, este o cale de început pentru tinerii antreprenori şi e cea mai mare oportunitate pe care o avem în ţara noastră. Mă interesează noi metode de distribuire a produselor mai ales în mediul online, deoarece devenim tot mai populari şi atragem tot mai mulţi clienţi".

Autorităţile sunt gata să le dea o mână de ajutor antreprenorilor.

"Avem o infrastructură foarte bine dezvoltată. Avem pusă baza pregătirii specialiştilor în domeniul IT. Sunt sigur, că şi Legea cu privire la parcurile IT va oferi oportunitatea pentru mulţi investitori în acest domeniu de a veni în Republica Moldova", a declarat premierul Pavel Filip.

"Sunt convins că acest business trebuie să aibă şi un alt şir de stimulente economice pentru a avea o dezvoltare mai mare în Republica Moldova. Consumatorul nostru să poata să obţină alte produse din străinătate pe piaţa noastră", a conchis ministrul Economei, Octavian Calmîc.

Sursă: publika.md