Guvernul Cehiei va oferi Republicii Moldova circa 40 mii de euro sub forma unui grant, pentru proiecte de dezvoltare a afacerilor, în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii.

 

Pentru a fi eligibili, solicitanții de grant trebuie să reprezinte o întreprindere mică sau mijlocie înregistrată în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, cu cel puţin un an în urmă şi cu un raport financiar prezentat, fără datorii la stat. Banii vor fi acordaţi prioritar pentru procurarea echipamentelor şi maşinilor, marketingul şi promovarea companiei, instruirea tehnică a personalului, îmbunătăţirea calităţii logistice şi implementarea inovaţiilor.

 

Cei 40 mii de euro vor fi repartizați în proiecte pilot în sumă de la două la cinci mii de euro, iar termenul final pentru depunerea cererilor este 15 decembrie curent. Data estimată pentru evaluarea rezultatelor este de  22 decembrie.

 

Banii vor fi oferiți de către „People in Need ” -  un ONG din Cehia ce oferă suport și asistență pentru dezvoltare și ajutor umanitar în peste 20 de state ale lumii. Din anul 2000, organizația a implementat în Republica Moldova mai multe programe de interes social, iar din 2003 este prezentă şi în raioanele din stânga Nistrului.

sursa:.realitatea.md