Nadejda Covaliciuc, 31 de ani, Delivery International Parcel – DIP, or. Tiraspol

 

În lumea afacerilor, femeile sunt mai motivate decât bărbații. Eu sunt inspirată de copii mei, îmi doresc să le ofer condiții și posibilități de viață mai bune.

 

Am început activitatea în calitate de persoană fizică, din necesitate. Având în vedere specificul regiunii în care locuim, am decis să creez o companie în domeniul curieratului.

 

“Delivery International Parcel” este o companie tânără care activează de 1,5 ani dar se afirmă tot mai mult atât pe piața din zona transnistreană cât și la nivel internațional în calitate de partener de încredere în expedierea rapidă a coletelor și corespondenței poștale.

 

Avem parteneri la Chișinău, Ucraina, Rusia și oferim servicii calitative la un preț avantajos. Am creat un brand nou pe piață. Suntem percepuți drept o companie locală care își asumă toate riscurile livrării pentru a oferi în final servicii calitative. Am depășit acel nivel de neîncredere cu care ne-am ciocnit la început. Dacă oferi servicii calitative, clienții te vor recomanda și altora.

 

Inițial am creat și dezvoltat compania la nivel instinctiv, pornind de la un concept creat de mine. Dacă pentru început a fost suficient, pentru a dezvolta afacerea în continuare am simțit nevoia de cunoștințe în domeniul administrării afacerii. Astfel am participat la o serie de trainiguri, inclusiv la instruirea antreprenorială din cadrul programului „Business Academy for Women” care mi-au oferit noi instrumente și tehnici pentru a le implementa și m-au ajutat să îmi creez  o viziune clară de dezvoltare. Nu poți merge la infinit după intuiție, totul este demult creat și foarte bine organizat, trebuie doar să accesezi informația și să o aplici în practică.

 

Suntem 10 angajați, avem agenți de livrare în fiecare oraș din regiune. Pentru anul 2018 avem planuri mari, planificăm să extindem și să dezvoltăm activitatea într-o nouă direcție prin implementarea unor tehnologii inovative.

 

Am studii juridice și în domeniul resurselor umane, dar îmi doresc foarte mult să fac studii și în domeniul psihologiei. Este un domeniu de care am simțit că am nevoie, în special pe parcursul ultimului an, când am fost pusă în situația de a ieși din zona de comfort. Din casnică m-am transformat în femeie de afaceri. Acum comunic cu oamenii, negociez contracte și sunt implicată în activități care acum ceva timp mi se păreau imposibile pentru mine.