Antreprenorii din Republica Moldova care activează în domeniul eficienței energetice sau dezvoltă tehnologii pentru acest sector pot să-și încerce puterile la nivel european. Competiția start-upurilor din Europa Centrală și de Est, PowerUp!, a fost lansată recent și este organizată în 24 de țări.

 

În competiție sunt încurajați să se înscrie întreprinzătorii care dezvoltă produse ce pot schimba viitorul sectorului energetic și cel al mobilității, pot îmbunătăți calitatea aerului sau contribuie la dezvoltarea orașelor și clădirilor smart. De asemenea, PowerUp! este destinat companiilor ce dezvoltă soluții cibernetice sau IT pentru companiile energetice și de prestare a serviciilor comunale.

 

Competiția se va desfășura în câteva etape. Până pe 15 aprilie, antreprenorii trebuie să completeze formularul online, pe www.powerup.innoenergy.com. Ulterior, vor fi organizate competiții naționale sau regionale, în funcție de numărul de participanți eligibili, iar câștigătorii acestora vor concura în marea finală din Praga, Republica Cehă.

 

Cele mai bune startup-uri vor primi premii în sumă de până la 35 de mii de Euro și vor avea acces la serviciile de mentorat ale întreprinzătorilor europeni cu renume. Totodată, companiile vor fi invitate să participe la programele InnoEnergy Highway® Accelerator, cu acces la investiții de până la 150 de mii de Euro.

 

PowerUp! este organizată anual de către EIT InnoEnergy. În acest an se desfășoară a patra ediție a competiției, iar țara noastră participă în premieră la ea.

 

Punctul național de contact în Republica Moldova al competiției PowerUp! este Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenoriatului Inovațional.

 

http://cdsesai.eu