Asociația Moldova Fruct, în parteneriat cu alte asociații din sectorul agricol, anunță o nouă rundă de seminare pentru exportatorii de fructe proaspete, inclusiv struguri de masă care intenționează să efectueze exporturi pe piața Uniunii Europene. Instruirile vor avea loc în Orhei, Soroca, Tiraspol, Cahul, Congaz și Chișinău.

 

Activitățile sunt parte a proiectului „Asistență orientată spre consolidarea capacităților de export în UE” implementat de Moldova Fruct și finanțat de IFC și CBI și au drept scop facilitarea exportului de fructe (proaspete și procesate) și miere de albină pe piața Uniunii Europene.

 

Ciclul de seminare se va desfășura în perioada 23-28 aprilie 2018, conform graficului de mai jos: 

 

Data

Localitatea

Locul desfășurării

AGENDA

Luni, Aprilie 23

Orhei

 

Restaurant „Popasul Calatorului”

str. Mihai Sadoveanu 50

Agenda 23 Aprilie, Orhei

Marți, Aprilie 24

Soroca

 

Restaurant „Soroca”

str. Ștefan cel Mare 113/1

Agenda 24 Aprilie, Soroca

Miercuri, Aprilie 25

Chișinău

 

Institutul Muncii

str. Zimbrului 10

Agenda 25 Aprilie, Chișinău

Joi, Aprilie 26

Congaz

 

Restaurant „Gagauz Sofrasi”

str. Lenin 141, Congaz

Agenda 26 Aprilie, Congaz

Vineri, Aprilie 27

Cahul

 

Restaurant „Codreanu”

 

Prospectul Republicii 15 B

Agenda 27 Aprilie, Cahul

Sâmbătă, Aprilie 28

Tiraspol

or. Tiraspol

str. Iunosti 58/3

Agenda 28 Aprilie, Tiraspol

 

 

În cadrul instruirilor, expertul olandez Dr. Piet Schotel de la CBI (Centrul de Promovare a Importurilor din Ţările în Curs de Dezvoltare, din Regatul Țărilor de Jos) va prezenta tendințele, oportunitățile şi cerințele pentru ca fructele proaspete moldovenești să fie exportate în țările Uniunii Europene. De asemenea, vor fi oferite explicații detaliate despre particularitățile și modalitatea de lucru a importatorilor/distribuitorilor în diferite țări ale UE. Participanții la instruiri vor putea beneficia și de consultanță gratuită referitor la oportunitățile de accesare a piețelor UE.

 

Programul de instruiri este organizat în cadrul proiectului ”Reforma Climatului Investițional al R.M.” finanțat de Ambasada Suediei și implementat de Corporația Financiară Internațională, membru al Grupului Băncii Mondiale în colaborare cu agenția olandeză CBI – Centrul de Promovare a Importurilor din Țările în Curs de Dezvoltare.

 

http://www.realitatea.md/