Informează-te

Înainte de a lansa o afacere, trebuie să te informezi minuțios despre programele de abilitare economică.

mai mult...Identifică ideea

O idee atractivă și bine definită reprezintă piatra de temelie a unei afaceri de succes.

mai mult...Ai aptitudini de antreprenor

În primul rând întreabă-te cu ce scop vrei să-ți lansezi afacerea. Este oare asta o pornire a ta interioară sau pur și simplu vrei să-ți schimbi domeniul de activitate. Vrei să ai doar o sursă alternativă de întreținere sau vrei și ești în stare să obții profituri, să dezvolți afacerea? Fii obiectiv cu tine însuți. Fă un test de autoevaluare.

mai mult...Realismul ideii
”Valoarea unei idei stă în cât e de utilizabilă.” Thomas Edison. Să ai o idee de afacere e bine, dar și mai bine e atunci când aceasta poate fi ușor pusă în practică și să-ți aducă profit pe termen lung. Ce înseamnă o „idee viabilă”? În primul rând, una care vine în întâmpinarea cerinţelor pieţei, fiind capabilă să facă faţă mediului concurenţial.

mai mult...Studiază piața
Pentru un antreprenor piața este momentul adevărului. Sunt câteva întrebări cruciale la care trebuie să găsești răspunsuri și nu din propriile tale supoziții, ci din date concrete și surse oficiale:

mai mult...Află cadrul legal
Dacă vrei să fii antreprenor trebuie cel puțin o dată să citești Legea Republicii Moldova «Cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi» nr. 845 din 03.01.1992. Așadar legea defineşte noţiunea de antreprenoriat ca fiind: „activitatea de fabricare a producţiei, executare a lucrărilor şi prestare a serviciilor, desfăşurată de cetăţeni şi de asociaţiile acestora în mod independent, din proprie iniţiativă, în numele lor, pe riscul propriu şi sub răspunderea lor patrimonială cu scopul de a-şi asigura o sursă permanentă de venituri”.

mai mult...Apelează la serviciile unui Centru de consultanță

Sfatul unui specialist în domeniu este indispensabil. Aici găsești datele de contact ale celor la care poți apela.

mai mult...Incubatoarele de afaceri

Incubatoarele de afaceri sunt entități non-profit, non-guvernamentale, înregistrate și create de autorităţile publice, instituţiile academice, corporaţii / holdinguri economice, alte entităţi care susţin conceptul şi principiile de funcţionare a acestora.mai mult...