Identifică ideea

O idee atractivă și bine definită reprezintă piatra de temelie a unei afaceri de succes.

mai mult...Ai aptitudini de antreprenor

În primul rând întreabă-te cu ce scop vrei să-ți lansezi afacerea. Este oare asta o pornire a ta interioară sau pur și simplu vrei să-ți schimbi domeniul de activitate. Vrei să ai doar o sursă alternativă de întreținere sau vrei și ești în stare să obții profituri, să dezvolți afacerea? Fii obiectiv cu tine însuți. Fă un test de autoevaluare.

mai mult...Realismul ideii
”Valoarea unei idei stă în cât e de utilizabilă.” Thomas Edison. Să ai o idee de afacere e bine, dar și mai bine e atunci când aceasta poate fi ușor pusă în practică și să-ți aducă profit pe termen lung. Ce înseamnă o „idee viabilă”? În primul rând, una care vine în întâmpinarea cerinţelor pieţei, fiind capabilă să facă faţă mediului concurenţial.

mai mult...Studiază piața
Pentru un antreprenor piața este momentul adevărului. Sunt câteva întrebări cruciale la care trebuie să găsești răspunsuri și nu din propriile tale supoziții, ci din date concrete și surse oficiale:

mai mult...Află cadrul legal
Dacă vrei să fii antreprenor trebuie cel puțin o dată să citești Legea Republicii Moldova «Cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi» nr. 845 din 03.01.1992. Așadar legea defineşte noţiunea de antreprenoriat ca fiind: „activitatea de fabricare a producţiei, executare a lucrărilor şi prestare a serviciilor, desfăşurată de cetăţeni şi de asociaţiile acestora în mod independent, din proprie iniţiativă, în numele lor, pe riscul propriu şi sub răspunderea lor patrimonială cu scopul de a-şi asigura o sursă permanentă de venituri”.

mai mult...Ce domniu alegi
Nimeni nu poate să-ți spună exact care e domeniul în care trebuie să-ți lansezi afacerea. Este numai și numai decizia ta, dar ce putem face, este să-ți dăm niște repere pentru a face o alegere cât mai reușită.

mai mult...