Acasă sau la oficiu

Nu te grăbi să arendezi oficiu, sunt multe activități pe care le poți face de acasă. Alternativa deschiderii unei afaceri la domiciliu este o modalitate bună de a lua în propriile mâini problema viitorului vostru financiar.
default name De obicei afacerile conduse de acasă sunt demarate cu bani puțini și care presupun riscuri minime. Iată câteva idei de afaceri care ar putea fi dirijate de acasă.

Afaceri la domiciliu în domeniul micro-producției:

– realizarea de produse de tip hand-made, – prăjituri de casă traditionale pentru nunți si botezuri,
– producția de lumânări decorative.

Afaceri la domiciliu în domeniul comerțului:

– magazin online,
– vânzarea de produse în sistem MLM,

Afaceri la domiciliu în domeniul serviciilor:

– servicii de infrumusețare (coafură, manichiură);
– servicii de ingrijire personală (masaj, reflex-terapie);
– servicii de croitorie;
– meditații pentru elevi;
– îngrijirea ocazională a copiilor;
– afaceri în sfera serviciilor profesionale (contabilitate, proiectare, design);
– blogging;
– web design;
– promovare pe site-urile de socializare;
– traduceri.

Cei care au casă la sol și teren în jurul acesteia se pot gândi la alte tipuri de afaceri cum ar fi :

-comercializarea de tomate sau pomușoare bio de pe terenul de lângă casă;
- dresaj caini;
- atelier de sculptură;
- producerea obiectelor din lut și prezentarea acestora turiștilor;
- vulcanizare sau atelier de reaparație a mașinilor;
- pensiune turistică (in cazul celor care au o casă mare, in care se poate delimita spatiul propriu de cel pentru turisti.

Concluzia este că și acasă poți dezvolta o afacere, dar atenție, de multe ori afacerile la domiciliu presupun mai multă muncă decât cele desfășurate în spații comerciale / industriale. Este mai dificil să atragi clienții la tine acasă sau să-i convingi să semneze contracte cu tine dacă ai “o firmă de apartament” !
Afacerile mici sunt afaceri care nu necesită întotdeauna prezența și implicarea angajaților. Desigur, se poate să avem nevoie de un contabil, de un web designer sau de un angajat al departamentului de customer service.
Partea avantajoasă este ca toți acești angajați pot lucra și de acasă.

Dezavantajele acestei categorii de afaceri:

1)Să ne gândim la faptul că veți fi nevoit să intervievați un candidat înainte de a-l angaja și va fi nevoie de o locație pentru acest proces. Gandiți-vă ce impresie veți lăsa atunci când îl veți chema în locuința dvs.
2) Un alt dezavantaj este cel referitor la situațiile când veți avea întâlniri de afaceri sau să invitați la Dumneavoastră posibili investitori și parteneri de afaceri. Îi veți invita acasă? Cât de credibil veți fi și ce reputație vă veți construi în acest caz?

3)Dacă stai la bloc trebuie să fii atent dacă deranjezi cumva vecinii prin activiatatea care o desfășori?( Faceți zgomot sau clienții Dumneavoastră ocupă foarte des liftul, ș.a.)

Dacă ați muncit o viață întreagă la birou ,alături de colegi și superiori, munca acasă se va dovedi extrem de dificilă. Veți realiza că există numeroase lucruri care vă distrag atenția, incepand cu televizorul, patul, biblioteca și terminând cu bucătăria
Afacerile mici conduse de acasă prezintă și numeroase avantaje și pot fi profitabile, dacă reușiți să vă separați de restul locuinței în timpul programului de lucru și sunteți concentrat pe sarcinile propuse .
Extrem de mulți antreprenori care își demarează și administrează afacerile de acasă uită să pună accent pe promovare. Mulți cred că produsele și serviciile se vor vinde "de la sine" dacă sunt de calitate si foarte originale.
default name